Кошик
878 відгуків
promo_banner
https://svetlyachok-vam.com.ua/
Фільтри
Діапазон цін, ₴
Наявність
Тип продукції
Культура
Країна виробник
Класс семян
ГМО
Група стиглості
Виробник
Контакти
+380 (96) 845-22-62
Постачання
Агро-магазин "Світлячок В.А.М."
Хворостяний Андрій Дмитрович
вул. Миру 5-а, Обухів, Україна
andreykfo@ukr.net+380968452262+380968452262

Насіння томатів

ТОМАТИ

Смакові якості помідорів ми не будемо обговорювати в рамках даної теми - вони всім відомі і незаперечні. Помідори, безумовно, джерело великої кількості вітамінів, мінералів і корисних для організму речовин. До таких речовин відносяться зокрема винна, яблучна і лимонна кислоти. Помідори містять вітаміни A, B2, B6, PP, E, рідкісний вітамін К та інші. Крім вітамінів, помідори містять фруктозу, глюкозу, мінеральні солі, йод. А також магній, залізо, цинк, марганець, натрій.

Помідори містять потужний антиоксидант – лікопін, який має протиракову дію, запобігає мутації ДНК і зростання ракових клітин. За антиоксидантним властивостям лікопін перевершує вітаміни C і E, тому запобігає старінню організму та шкіри. Через великий вміст лікопіну помідори корисні не тільки для профілактики ракових, але і серцево-судинних захворювань.

Використовуючи плоди для профілактики захворювань, слід знати, що найбільша концентрація лікопіну спостерігається не в свіжих плодах, а тих, що зазнали теплової обробки - запечених, варених, в’ялених помідорах. При цьому концентрація лікопену тільки збільшується від довгого варіння. Ось чому можна говорити не тільки про користь помідорів в природному вигляді, але і про користь всіх продуктів, виготовлених з помідорів: томатної пасти, кетчупа, томатного соусу і соку. Медики рекомендують часто вживати ці продукти в їжу.

Як садити томати:

Посадка: посів насіння на розсаду – з середини до кінця березня, пересадка сіянців у ґрунт залежно від сорту – через 45-60 днів.

Освітлення: яскраве сонячне світло.

Ґрунт: пухкий, теплий, помірно вологий, багатий на органіку, нейтральної або слабкокислої реакції.

Попередники: гарні – морква, цибуля, капуста, огірки, кабачки, бобові культури; небажані – томати, картопля, перець, баклажани та інші пасльонові рослини.

Полив: регулярний, крапельний. Витрата – по 1 л води на рослину.

Підгортання: через 8-12 днів після висадки в ґрунт, після поливання, потім через 2,5-3 тижні після першого підгортання.

Пасинкування: через 3 тижні після висадки сіянців у ґрунт.

Мульчування: органічним матеріалом – травою, торфом або тирсою.

Підв’язування: до кілків або шпалер на рівні першого листка, потім на рівні другого грона, потім на рівні третього грона.

Підживлення: перше – через 10-12 днів після висадки розсади на грядку, друге – через два тижні після першого підживлення, а третє – через два тижні після другого.

Шкідники: совки, трипси, дротяники, слимаки, капустянки, галові нематоди та паросткові мухи.

Хвороби: фітофтороз, коричнева, бура, біла та чорна плямистості, біла, сіра, верхова та стеблова гнилі, вертицильоз, трахеомікоз, стрик, бактеріальний рак і вірусна мозаїка. 

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner