ЦИБУЛЯ НА ЗЕЛЕНЬ
Пір'я цибулі мають набагато багатший склад, ніж цибулина. У них величезна кількість вітамінів: всього в 100 г зелені більше 200% добової потреби в калії, 100% - вітаміну С і А. Багато в зеленій цибулі і вітамінів групи В, а також кальцій, цинк. Ефірні олії надають зеленій цибулі такий яскравий аромат. Вітамін А допомагає зберегти красу та здоров'я шкіри, волосся, нігтів, гальмує процеси старіння, робить судини більш еластичними.
Давно помічено властивості зеленої цибулі знезаражувати ротову порожнину, хоч він і залишає різкий запах цибулі. Вживання зеленої цибулі знижує ризик карієсу, стоматиту. Також у цій рослині є важливі для здоров'я очей речовини – зеаксантин та лютеїн. Вживання зелені - хороша профілактика від хвороб очей, при їх частій напрузі.
Дачники найчастіше на перо вирощують такі види цибулі: