РЕДИС
Редиска — криниця корисних речовин. У ньому міститься багато вітаміну С, вітаміни групи В, вітамін РР, а також калій, магній, залізо, фосфор та інші корисні речовини. У редиску міститься клітковина, необхідна хорошого травлення.
Крім того, в цьому овочі дуже мало калорій (19 калорій у 100 грамах продукту), що робить його просто незамінним для тих, хто стежить за фігурою. Редиска може бути протипоказана людям, які страждають на захворювання шлунково-кишкового тракту та інші захворювання.
Як садити редис:
Посадка: посів насіння в ґрунт – під зиму або навесні, з кінця березня до середини квітня.
Освітлення: яскраве сонячне світло.
Грунт: пухкий, легкий ґрунт нейтральної або слаболужної реакції (5,5-7,0 рН).
Попередники: небажані – будь-які хрестоцвіті культури. Хороші – картопля, огірки, бобові. Після редис найкраще на ділянці вирощувати томати.
Полив: частий та рясний: у звичайну весну з дощами та грозами – один раз на день, вранці або після 17.00, але в аномально спекотну та суху погоду – і вранці, і ввечері. Грунт на ділянці повинен бути весь час злегка вологим.
Підживлення: при вирощуванні на мізерних ґрунтах підживлення вносять двічі, на багатих – один. Застосовують комплексні мінеральні добрива.
Розмноження: насіннєве.
Шкідники: хрестоцвіті блішки та капустянки.
Хвороби: бактеріоз, кіла, чорна ніжка.