Кошик
282 відгуків
https://svetlyachok-vam.com.ua/
Графік роботи
  • Понеділок
    09:0016:00
  • Вівторок
    07:0021:00
  • Середа
    07:0021:00
  • Четвер
    07:0021:00
  • Пʼятниця
    07:0021:00
  • Субота
    09:0018:00
  • Неділя
    09:0016:00
Контакти
+380955408070
Viber
+380731857682
+380980105946
Агро-магазин "СВЕТЛЯЧОК В.А.М."
Хворостяний Андрей Дмитриевич
УкраїнаКиївська областьОбухівул. Мира 5-а
andreykfo@ukr.net
Наявність документів
Знак Наявність документів означає, що компанія завантажила свідоцтво про державну реєстрацію для підтвердження свого юридичного статусу компанії або фізичної особи-підприємця.
+380955408070
+380731857682
+380980105946

Насіння томатів - помідорів Насіння томатів - помідорів

Томат - рослина родини пасльонові. В Італії цей овоч означає «золоте яблуко». Існує багато сортів, які відрізняються кольором, вагою, розміром, запахом і навіть смаком.

З'єднання явилося ця рослина в Південній і Центральній Америці, до речі, в цих місцях можна зустріти помідори в дикорослому вигляді. У сучасному світі цей овоч є дуже популярними, і вирощують його в багатьох країнах світу.

Помідор – рослина родини Пасльонових. В Італії цей овоч означає «золоте яблуко». Існує багато сортів, які відрізняються кольором, вагою, розміром, запахом і навіть смаком.

З'явилося це рослина в Південній і Центральній Америці, до речі, в цих місцях можна зустріти помідори в дикорослому вигляді. У сучасному світі цей овоч є дуже популярним, і вирощують його в багатьох країнах світу.

1 2 ... 12

За типом росту і розвитку томати підрозділяють на детермінантні (з обмеженим ростом), індетермінантні (з необмеженим ростом), полудетерминантные. Висота детермінантних, залежно від сортових ознак і умов вирощування коливається від 40-60 см до 1-1,2 м; полудетерминантных – від 80-90 см до 1,5-1,8 м і індетермінантних – 1,5-2 м і не більше. При внесенні органічних і мінеральних добрив та підтримання ґрунту в розпушеному стані томат може рости на будь-яких (крім дуже кислих) грунтах. Основні елементи мінерального живлення для томатів – азот, фосфор і калій. Проте надлишок азоту небажаний, оскільки це призводить до сильного наростання вегетативної маси (т. зв. жирування рослин) у збиток плодоношення, а також інтенсивному накопиченню в плодах нітратів. У вигляді мікродобрив вносять марганець, мідь, магній, сірку та ін. Свіжі помідори і томатний сік корисні при серцево-судинних захворюваннях через великий вміст у них заліза і калію, а також при гастритах зі зниженою кислотністю, загальному занепаді сил, ослаблення пам'яті, недокрів'ї. Томатний сік знижує кров'яний тиск, а підвищений вміст у ньому пектинових речовин сприяє зниженню холестерину в крові. Чудово комбінується з іншими овочевими соками і зеленню.

Помідор містять лікопен – сильний антиоксидант, який дозволяє впоратися з різними захворюваннями. Приміром, він зменшує ризик виникнення різних хвороб серця. Завдяки вмісту фітонцидів, помідори є відмінним антибактеріальну і протизапальну засобом. Крім цього регулярне вживання цього овоча позитивно позначиться на роботі нервової системи. До того ж у помідорах є серотонін – «гормон щастя».

Вчені провели дослідження, які дозволили дізнатися, що в плодах є речовина, яка позитивно впливає на розрідження крові і відмінно протистоїть утворенню тромбів. Оскільки плоди на 94% складаються з води, вони вважаються прекрасним діуретиком.

Помідори використовують для косметологічних процедур. Оскільки до їх складу входять вітаміни групи В, маски з овоча сприятимуть поліпшенню кольору шкіри, розгладженню зморшок, а також омолодженню. Багато дієти для схуднення включають в список дозволених продуктів помідори, оскільки вони низькокалорійні, а також мають у своєму складі хром, який сприяє швидкому насиченню.

У плодах є пектинові речовини, які нормалізують артеріальний тиск, сприяють зниженню рівня холестерину в крові.

Помідори використовуються в різних кухнях світу. Плоди найчастіше вживають в сирому вигляді, але також їх маринують, солять, сушать, тушкують і т. п. Стиглі помідори використовують для приготування соусів, соку, перших страв, салатів, рагу, а також з них роблять різні начинки для випічки. З плодів цієї рослини роблять томатну пасту, яку також широко використовують в кулінарії. Помідориідеально гармонують з іншими продуктами харчування, наприклад, з м'ясом, рибою, морепродуктами і іншими овочами.

У кулінарії використовують не тільки стиглі плоди, а й зелені. Найчастіше їх консервують або ж обсмажують в паніровці з кукурудзяного борошна. Крім цього зелені помідори входять до складу популярного соусу сальса.

Благодаря полезным свойствам помидоры используют не только в народной, а и в научной медицине. К примеру, сок используют для лечения язв и гнойных ранок. Врачи рекомендуют использовать в питании помидоры беременным женщинам, детям и людям после серьезных заболеваний. Необходимо регулярно употреблять плоды тем, у кого нарушен солевой обмен. Томатный сок рекомендуется использовать не только для профилактики, а и для лечения авитаминоза.

Було доведено позитивну дію овочів на чоловічу потенцію. Після тривалих досліджень було виявлено, що якщо щодня вживати в їжу свіжі помідори, то знижується ризик виникнення злоякісних утворень. Забезпечує цю здатність високий вміст каротиноїдів і лекопена.