Кошик
282 відгуків
https://svetlyachok-vam.com.ua/
Графік роботи
  • Понеділок
    09:0016:00
  • Вівторок
    07:0021:00
  • Середа
    07:0021:00
  • Четвер
    07:0021:00
  • Пʼятниця
    07:0021:00
  • Субота
    09:0018:00
  • Неділя
    09:0016:00
Контакти
+380955408070
Viber
+380731857682
+380980105946
Агро-магазин "СВЕТЛЯЧОК В.А.М."
Хворостяний Андрей Дмитриевич
УкраїнаКиївська областьОбухівул. Мира 5-а
andreykfo@ukr.net
Наявність документів
Знак Наявність документів означає, що компанія завантажила свідоцтво про державну реєстрацію для підтвердження свого юридичного статусу компанії або фізичної особи-підприємця.
+380955408070
+380731857682
+380980105946

Насіння цибулі ріпчастої

У період осінніх застуд і весняного авітамінозу кращим помічником в боротьбі з нездужанням стане сльозогінний овоч цибуля.

Цибуля ріпчаста (або цибуля сіянка) – назва рослини із сімейства Цибулевих. Цибуля вважається одним із самих перших овочів культивованих людством. Батьківщиною цибулі вважається область Південно-Західної Азії, де вже понад 4 тис. років до нашої ери його вживали в їжу і використовували як ліки. В Європу цибулю ввезли римляни, і дуже скоро він поширився по всьому континенту.

 

1 2

В даний час цибуля відносять до однієї з найважливіших овочевих культур. Найбільш значима роль відводиться луку в кулінарії. Його вживають в сирому, сушеному, вареному і смаженому вигляді, також використовують в якості приправи для консервів, додають в різні соуси, салати, супи, овочеві рагу, а також у страви з м'яса і риби. У сушеному вигляді цибулю використовують як складову частину багатьох пряних сумішей.

Не менш важливу роль ріпчасту цибулю займає в медицині і косметології.

Склад

У 100 г цибулі міститься:

  • Вода – 86 г
  • Білки – 1.7 г
  • Вуглеводи – 10.5 г (в т. ч. моно - і дисахариди – 9 г)
  • Харчові волокна (клітковина) – 0.8 г
  • Пектини – 0.5 г
  • Органічні кислоти – 0.2 г
  • Зола – 1 г

Вітаміни:

Макроелементи:

Мікроелементи:

Калорійність

У 100 г цибулі в середньому міститься близько 44 ккал.

Корисні властивості цибулі

Корисні властивості цибулі писывали у своїх працях ще Гіппократ і Авіценна. Древні греки використовували цибулю для лікування ревматизму, подагри та ожиріння, а у Стародавньому Римі він входив в раціон солдатів.

Цибулю одне з кращих засобів для боротьби з авітамінозами в зимовий і весняний періоди. Цибуля сприяє нормалізації водно-сольового обміну в організмі, збуджує апетит і покращує роботу травної системи, підвищує тонус організму, а також має сечогінну, антисептичну, протимікробну, бактерицидну, протизапальну, антисклеротичну і протидіабетичний дію.

Крім того ріпчасту цибулю корисний при гіпертонії, атеросклерозі та інших захворюваннях серцево-судинної системи, а входять у його склад флавоноїди знижують ризик виникнення онкологічних захворювань. Його застосовують при виготовленні багатьох медичних препаратів.

Застосовується цибуля й у косметичних цілях. Маски з цибулі корисні при себореї, гніздовій плішивості та лупи, а також для зміцнення коренів волосся. Цибульний сік допомагає вивести веснянки і покращує стан шкіри, повертаючи їй природний колір і рум'янець.

Важно: при термической обработке лук практически не теряет своих полезных свойств.

Осторожно!

Репчатый лук имеет ряд противопоказаний к применению в лечебных целях:

  • бронхоспазмы
  • метеоризм
  • заболевания почек и печени
  • язва желудка и двенадцатиперстной кишки
  • любые острые заболевания желудочно-кишечного тракта

Также необходимо ограничить его употребление при гломерулонефрите и некоторых сердечно-сосудистых заболеваниях, в частности при декомпенсированном пороке сердца.

Автор: Олександр Кузнєцов

Стаття захищена законом про авторські та суміжні права. При використанні та передруці матеріалу активне посилання на портал про здоровий спосіб життя hnb.com.ua обов'язкова!