32,70 ₴
Показати оптові ціниМінімальна сума замовлення на сайті — 50 грн
Популярний середньостиглий (86-98 днів) сорт, средньоплетистий. Плід кулястий, сплюснутий біля плодоніжки, зелені із темно-зеленими шипуватими смугами, масою 4-6 кг Смак чудовий. М'якоть щільна, червона, ніжна. Сорт транспортабельний, лежкий.
Повний опис:
Астраханський кавун — сорт, що вирощується по всій території, основними перевагами якого є невибагливість у догляді і висока врожайність. Також можна відзначити довгий термін зберігання плодів і його хорошу стійкість до перевезень навіть на далекі відстані.
Все це робить південне ласощі одним з найулюбленіших серед населення нашої країни. При правильному вирощуванні та догляді, Астраханський кавун стане не тільки відмінним прикрасою будь якого столу, але і вгамує спрагу і наситить організм корисними речовинами.
Більшість фермерів і садівників воліють вирощувати саме цей сорт. Це обумовлено тим, що Астраханський кавун стійкий до розвитку патологій, властивих баштанним культурам, його плоди володіють відмінним смаком і зберігаються більше 2-х місяців, при цьому не втрачаючи своїх достоїнств.
Зрілий плід має круглу або трохи видовжену форму, його шкірка гладка і рівна. Колір поверхні темно-зелений зі світлими смугами, які мають шипоподібні краю. На думку фахівців, чим очевидніше різниця між темними і світлими смужками, тим яскравіше буде виражений смак плоду.
М'якоть зрілого кавуна буває яскраво-червоного кольору. Вона дуже солодка, соковита і ароматна. Насіння, як правило, мають темно-коричневий або чорний колір. Головна відмінність Астраханського сорту — наявність товстої кірки.
Астраханський кавун вважається середньораннім по дозріванню — час від сходів насіння до повної стиглості становить близько 80 днів. Розмір дозрілої ягоди коливається від 8 до 10 кг. Він дуже теплолюбний, йому потрібно достатню кількість сонячних променів. Сприятливі умови під час вирощування забезпечать плодам соковитість, солодкий смак, приємний колір і аромат.
У період посухи всередині кавуна можуть з'явитися порожнечі, ніяк не впливають на якість цієї баштанної культури. У такому випадку при здавлюванні буде чути легкий тріск, який свідчить про зрілість кавуна.
Завдяки адаптації сортів до різних кліматичних умов, а також виведенню гібридів, стало можливим вирощування Астраханського кавуна в будь-яких регіонах Росії.
Вирощування смугастої ягоди здійснюється двома основними способами:
Перший варіант висадки характерний для південних областей, другий практикують фермери середньої смуги і Підмосков'я.
При безрозсадному способі насіння сіють у відкритий грунт, попередньо замачівая їх в марганцівці. Сухі насіння відразу починають сіяти в грунт. Пророщені ж необхідно помістити в кишеньку з тканини чи марлі і залити теплою водою. Кожен день вода повинна змінюватися, поки не з'являться невеликі паростки. Потім можна приступити до посіву.
Розсадний спосіб полягає в попередньому пророщуванні насіння. Для цього потрібно розкласти оброблені марганцівкою насіння на вологу тканину або туалетний папір і помістити їх в лоток. В такому стані насіння витримують при температурі від 25 до 30 °C.
После появления ростков нужно взять подходящие ёмкости (например, одноразовые стаканчики), засыпать их перегноем, песком и дёрном или же готовым торфогрунтом. Глубина посева не должна превышать 4 см. Затем семена накрывают плёнкой и ставят в хорошо освещаемое и тёплое место. После того, как появятся первые листики, можно высаживать рассаду в грунт.
Почва для высадки Астраханского сорта арбузов должна быть лёгкой и рыхлой. Подготовить ее необходимо осенью. Для этого потребуется перегной и другие удобрения, подходящие для подпитки урожая (калийно-фосфорные смеси, азот и т. д.).
Якщо на ділянці раніше зростала гарбуз, диня, капуста або огірки, є ризик того, що урожай не буде таким багатим, як передбачалося, а плоди можуть змінити свої смакові якості. Бажано висаджувати кавуни в грунт, на якій вирощувався горох, картопля, кукурудза і квасоля.
Глибина лунки для висадки розсади повинна бути не більше 6-8 див. Кавуни висаджуються на відстані 1 метра один від одного. Щоб плоди були великими і могли повноцінно формуватися, необхідно дотримувати ці правила.
Основні атрибути | |
---|---|
Культура | Кавуни |
Тип продукції | Посівний (насіння) |
Сорт/Гібрид | Астраханський |
Група стиглості | Середньостигла |
Класс семян | Еліта |
ГМО | Ні |
Виробник | GL Seeds |
Країна виробник | Україна |