6,30 ₴
5,80 ₴
Показати оптові ціниМінімальна сума замовлення на сайті — 50 грн
Де Барао Жовтогарячий був виведений у Бразилії. Відтоді заслужив популярність серед садівників-аматорів і фермерів, які вирощують томати на продаж.
Де Барао Жовтогарячий є індитермінантною, не штанцевою рослиною. Терміни дозрівання середньосстиглий. Від моменту посадки до збирання першого врожаю проходить 100-130 днів. Нові гілки виростають у міру росту рослини, забезпечуючи постійний і тривалий урожай до сильних заморозків.
Рослина добре плодоносить як у відкритому ґрунті, так і в укриттях. Єдина важлива умова: йому потрібно багато місця місця місця місця як завширшки, так і заввишки, на маленькій площі воно погано ростиме й може загубитися.
Цей різновид томатів відомий своєю гарною врожайністю. У разі ретельного догляду з одного куща можна збирати до 10-12 кг, але зазвичай вона становить 8-9. Під час схемі посадки 2 кущі на кв. м виходить приблизно 16 кг, що досить гарний результат.
До головних плюсів цих томатів відносять:
гарний яскравий зовнішній вигляд плодів;
плодоносить до заморозків;
теневитривалість;
стійкість до перепаду температур;
добрий імунітет до захворювань;
висока врожайність.
Серед вад виділяють:
у відкритому ґрунті в районах із холодним літом падає врожайність;
погано переносить сусідство з іншими томатами;
вимагає ретельного догляду в плані обрізання;
через високий ріст не всі можуть вирощувати його у своїх теплицях.
Характеристики плодів Зрілі плоди мають яскраво-жовтогарячий колір, за формою витягнуті, сливоподібні. Смак приємний, соковитий із сильним ароматом.
Томати середнього та дрібного розміру 100-120 г. Кількість камер 2-3, вміст сухих речовин приблизно 5-6%. Зібрані плоди можуть довго зберігатися й добре переносять перевезення. Ці помідори мають дуже високі смакові якості та дуже гарні у свіжому вигляді. Плоди «Де Барао Жовтогарячого» прекрасно підходять для цільноплідного консервування й засосок. Некоторві огірочники використовують їх у в'яленому та замороженому вигляді. Соки та пасти зазвичай не роблять, але приготування їх теж можливе.
Якщо «Де Барао Жовтогарячий» вирощувати у відкритому ґрунті, то для цього підійдуть тільки південні регіони.
Через дуже високий ріст, кущі «Де Барао Жовтогарячого» обов'язково потребують серйозної підтримки, під його гілки потрібно робити підпірки, інакше вони можуть обламуватися. Кущ зазвичай формується у 2 стебла, але буває що й в один, до цього питання треба підходити особливо ретельно.
Томати цього сорту дуже добре відгукуються комплексні підживки. У період активного росту вимагає рясного поливання. До особливостей сорту відносять високий ріст куща, він може досягати 300 см. Також можна зазначити стійкість цього виду до захворювань, а також теневиносливість і невибагливість: такий кущ може рости під деревами або вздовж парканів. Але тут потрібно враховувати те, що він погано переносить сусідство з іншими типами томатів.
Цей різновид томатів має високий імунітет до захворювань, але може піддаватися чорній бактеріальній плямистості. Для позбавлення від цієї хвороби застосовують препарат Фітоспарин. Також може захворюванняти вершиною гниль плодів. У цьому разі рослина обприскує розчином кальцієвої пелітри та знижує поливання.
З найбільш сірих шкідників цього велетнів вражають колорадський жук і слизни. З колорадським жуком борються, збираючи дорослих особин, і яйця вручну, потім рослина обробляється препаратом Престиж. Зі слизнями можна боротися за допомогою спеціального розчину, який можна зробити самому. Для цього потрібно взяти ложку гострого перцю або сухої гірчиці на 10 л води, цим розчином поливати ґрунт навколо рослини.
Де Барао Жовтогарячий — справжня прикраса ваших грядок і теплиць. Якщо у вас досить багато місця на ділянці або є простора теплиця, то обов'язково посадіть у себе це помідорне диво та вже за три місяці потіште свою сім'ю смачним урожаєм! Вдалого сезону!
Основні атрибути | |
---|---|
Культура | Томат |
Сорт/Гібрид | Де-Барао помаранчевий |
Група стиглості | Середньостигла |
Класс семян | Еліта |
ГМО | Ні |
Колір плоду | Помаранчевий |
Ботанічні характеристики | |
Висота рослин | Високорослі |
Користувальницькі характеристики | |
Тип продукції | насіння |