10,70 ₴
Показати оптові ціниМінімальна сума замовлення на сайті — 50 грн
Кавун Астраганський — це завжди гарантія якості та 100% результат
Середньосстиглий (86-98 днів), середньоплетистий. Плод кулястий, сплюснутий біля плодоніжки, зелений із темно-зеленими шипуватими смугами, масою 4-6 кг. Смак чудовий. М'якоть щільна, червона, ніжна.
Повний опис сорту:
Астраганський кавун — сорт, що вирощується на всій території України, основними перевагами якого є невибагливість у догляді та висока врожайність. Також можна зазначити довгий термін зберігання плодів і його гарну стійкість до перевезень навіть на дальні відстані.
Все це робить південні ласощі одним із найулюбленіших серед населення нашої країни. У разі правильного вирощування та догляду Астраганський кавун стане не тільки чудовою прикрасою будь-якого столу, але й вгамує спрагу та наситить організм корисними речовинами.
Більшість фермерів і садівників воліють вирощувати саме цей сорт. Це зумовлено тим, що Астраханський кавун стійкий до розвитку патологій, властивих бахчевим культурам, його плоди мають чудовий смак і зберігаються понад 2 місяці, водночас не втрачаючи своїх переваг.
Зрілий плід має круглу або трохи довгасту форму, його корка гладка та рівна. Колір поверхні темно-зелений зі світлими смугами, які мають шипоподібні краї. На думку фахівців, чим видиміша різниця між темними та світлими смужками, тим яскравіше буде виражений смак плоду.
М'якоть зрілого кавуна буває яскраво-червоного кольору. Вона дуже солодка, соковита й ароматна. Семеслівки, зазвичай, мають темно-коричневий або чорний забарвлення. Головна відмінність Астраханського сорту — наявність товстої кірки.
Астраганський кавун вважається середньоранним до дозрівання — час від сходження насіння до повної зрілості становить приблизно 80 днів. Розмір дозрілої ягоди коливається від 8 до 10 кг. Він дуже теплолюбний, йому потрібна достатня кількість сонячних променів. Сприятливі умови під час вирощування забезпечать плодам соковитість, солодкий смак, приємний колір і аромат.
У період посушливості всередині кавуна можуть з'явитися порожнечі, які ніяк не впливають на якість цієї бахчової культури. У такому разі під час здавлювання буде чути легкий тріск, що свідчить про зрілість кавуна.
Завдяки адаптації сортів до різних кліматичних умов, а також виведенню гібридів, стало можливим вирощування Астраханського кавуна в будь-яких регіонах Росії.
Вирощування смугастої ягоди відбувається двома основними способами:
Перший варіант висаджування характерний для південних зон, другий практикують фермерів середньої смуги та Підмоскування.
У разі безрозсадного способу насіння сіють у відкритий ґрунт, попередньо замочуючи їх у марганцовці. Сухі насіння відразу починають селяти в ґрунт. Пророщені ж необхідно помістити в кишеньку з тканини або марлі та залити теплою водою. Щодня вода має змінюватися, поки не з'являться невеликі паросточки. Потім можна розпочати посів.
Розсадний спосіб полягає в попередньому пророщуванні насіння. Для цього потрібно розкласти оброблене марганцовкою насіння на вологу тканину або туалетний папір і помістити їх у лоток. У такому стані насіння витримують за температури від 25 до 30 °C.
Після появи паростків потрібно взяти відповідні ємності (наприклад, одноразові стаканчики), засинати їх перегною, піском і дзерном або готовим торфоґрунтом. Глибина посіву не має перевищувати 4 см. Потім насіння накривають плівкою й ставлять у добре освітлене та тепле місце. Після того як з'являться перші листочки, можна висаджувати розсаду в ґрунт.
У разі безрозсадного способу насіння сіють у відкритий ґрунт, попередньо замочуючи їх у марганцовці. Сухі насіння відразу починають селяти в ґрунт. Пророщені ж необхідно помістити в кишеньку з тканини або марлі та залити теплою водою. Щодня вода має змінюватися, поки не з'являться невеликі паросточки. Потім можна розпочати посів.
Розсадний спосіб полягає в попередньому пророщуванні насіння. Для цього потрібно розкласти оброблене марганцовкою насіння на вологу тканину або туалетний папір і помістити їх у лоток. У такому стані насіння витримують за температури від 25 до 30 °C.
Після появи паростків потрібно взяти відповідні ємності (наприклад, одноразові стаканчики), засинати їх перегною, піском і дзерном або готовим торфоґрунтом. Глибина посіву не має перевищувати 4 см. Потім насіння накривають плівкою й ставлять у добре освітлене та тепле місце. Після того як з'являться перші листочки, можна висаджувати розсаду в ґрунт.
Ґрунт для висаджування астраханського сорту кавунів має бути легким і рихлим. Підготувати її необхідно восени. Для цього потрібно перегної та інші добрива, які підходять для підживлення врожаю (каляно-фосфорні суміші, азот тощо).
Якщо на ділянці раніше росла гарбуз, диня, капуста або огірки, є ризик того, що урожай не буде таким багатим, як передбачалося, а плоди можуть змінити свої смакові якості. Бажано висаджувати кавуни в ґрунт, на якому вирощується горох, картопля, кукурудза та квасоля.
Глибина лунки для висаджування розсади має бути не більш ніж 6-8 см. Кавуни висаджуються на відстані 1 метра одна від одної. Щоб плоди були великими та могли повноцінно формуватися, необхідно дотримуватися цих правил.
Основні атрибути | |
---|---|
Сорт/Гібрид | Астраханський |
Класс семян | Еліта |
ГМО | Ні |
Група стиглості | Середньостигла |
Користувальницькі характеристики | |
Тип продукції | насіння |
Культура | Кавун |